Your browser does not support JavaScript! Moet je hond vetarm voer eten? | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Is het gewicht van je hond gestegen? Of kan je misschien geen voeding voor overgewicht vinden dat geschikt is voor jouw kieskeurige eter? Wat je zorgen ook zijn, we hebben enkele handige tips verzameld om je hond te helpen gewicht te verliezen, en waarom een vet- of caloriearm dieet misschien precies dat is wat ze nodig hebben.

Keuzes als het gaat om vetarm eten

Droogvoer is populair bij de meeste ouders van huisdieren omdat het langer houdbaar is en gemakkelijker te bewaren is, maar ze delen vaak hun bezorgdheid over de impact die het heeft op de taille van hun hond. Sterker nog: 'Wat is de gezondste brok voor mijn hond?', is een vraag die we regelmatig krijgen. Dus of je hond nu een voorliefde heeft voor droge brokken of liever een kom met nat spul, er zal waarschijnlijk een vetarm alternatief zijn dat bij hem past. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je je hond altijd een vetarme voeding kan geven zonder te moeten veranderen van type voer. Goed voor jou, goed voor je hond.

Kieskeurig hondje? Vetarme voedingsmiddelen kunnen nog steeds werken

Je moet de favoriete recepten, ingrediënten en smaken van je hond niet per sé schrappen wanneer je ze op een vetarm dieet zet. Kijk uit voor andere merken met vergelijkbare alternatieven en richtlijnen voor gewichtsverlies op de verpakking. Dezelfde regel is van toepassing op traktaties. De versies van hogere kwaliteit en met minder vet zijn, wanneer met mate gebruikt, een goede manier om de traktaties te veranderen, zonder ze volledig uit te sluiten.

Kommen en buiken blijven vol

Hoewel vetarm voer mogelijk minder calorieën bevat, kan de kom van je hond toch vol blijven. Sommige merken gebruiken hoogwaardige ingrediënten, zoals voedingsvezels, om honden langer een verzadigd gevoel te geven. Andere merken zullen extra eiwitten in de maaltijden verwerken, wederom om honden langer verzadigd te houden. Een uitgebalanceerd dieet is nog steeds zeer goed haalbaar voor uw hond, waarbij je hun honger stilt terwijl je hun gewicht onder controle houdt.

Ondersteuning bij pancreatitis

We spraken met een dierenarts over hoe vetarme diëten ondersteuning kunnen bieden bij pancreatitis. Dit is voornamelijk omdat deze soort diëten zeer goed verteerbaar is. De pancreas of alvleesklier is een essentieel onderdeel van het spijsverteringsstelsel van een hond. Als deze klier ontstoken is, lekken er enzymen uit de pancreas, wat kan lijden tot pijnlijke klachten bij je hond. Dit zijn enkele veelvoorkomende symptomen waar je op moet letten:

Verminderde of geen eetlust

Lusteloosheid

Braken

Aanvallen van diarree

Voorover buigen

Koorts

Tekenen van uitdroging

Als je denkt dat je hond mogelijk lijdt aan pancreatitis, maak dan een afspraak voor persoonlijk advies van uw dierenarts. Ze zullen een volledig lichamelijk onderzoek uitvoeren met uitgebreide tests en scans. In heel erge gevallen kunnen een ziekenhuisopname, antibiotica, pijnstillers en zelfs voedingssondes nodig zijn. Tijdens en na het herstel kunnen dieetmaatregelen worden aanbevolen, waaronder een vetarm dieet dat goed verteerbaar is. Er zijn verschillende opties op de markt, waaronder Hill's Prescription Diet en Purina Pro Plan Veterinary.