Your browser does not support JavaScript! Vier verzorgingstips voor een vacht zo geweldig als van Chewbacca | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Vandaag is het de vierde mei, een jaarlijkse mijlpaal voor alle Star Wars-fans en een knipoog naar de zin “May the force be with you.” Eén van de meest geliefde personages uit de serie, Chewbacca, is een zachtaardig wezen met heldere ogen, glanzende vacht en een groot hart. Klinkt het als een bepaalde (harige) iemand die je kent? Wij dachten van wel! Daarom zijn de verzorgingstips van vandaag gewijd aan onze favoriete Wookiee.

In werkelijkheid is het karakter van Chewbacca geïnspireerd door de eigen hond van George Lucas. De Alaskan Malamute - Indiana genaamd - zat naast Lucas op de voorstoel van zijn auto en was de perfecte harige co-piloot. En de rest is geschiedenis.

Dus hier zijn ze: vier verzorgingstips die je eigen persoonlijke Chewie er astronomisch laten uitzien.

1. Vind het perfecte voedsel

Niet veel ouders van huisdieren weten dat de juiste voedingsstoffen (of een tekort hieraan) de gezondheid van uw huisdier aanzienlijk kunnen beïnvloeden, inclusief hun huid en vacht. Een voorbeeld is eiwitgebrek: de vacht van je harige vriend bestaat voornamelijk uit eiwitten, dus een tekort aan deze essentiële voedingsstof kan broos haar en een droge huid veroorzaken. Evenzo kan een dieet met veel koolhydraten of suiker leiden tot een overgroei van gisten, wat leidt tot jeukende, ontstoken huid (iets waar Westies gevoelig voor zijn). Uw dierenarts kan u helpen een uitgebalanceerde formule te kiezen, maar als u in de gaten houdt hoe uw huisdier op verschillende ingrediënten reageert, krijgt u ook een idee van wat hun lichaam het beste vindt. Helaas voor Chewbacca is eten met Porg-aroma nog niet gecommercialiseerd. Maar er zijn veel geweldige opties voor katten en honden. Onze huisdieren zijn dol op Canine Choice, met 60% eiwit.

2. Maak het verzorgen leuker

Door kalm te zijn en niet elke keer te stressen wanneer we onze pup wassen of de nagels van onze kat knippen, kunnen we ze geleidelijk aan leren verzorgen. Het geheim is jong beginnen, want dan zullen de verzorgingsrituelen ervaren als iets natuurlijks en ontspannends. Maar zelfs als dit niet het geval is, is er nog steeds hoop. Begin met korte sessies (bv. 5 minuten), wees genereus met complimenten en beloon hun geduld met een smakelijke traktatie aan het eind.

3. Gebruik een geschikte borstel

Zoals elke Wookiee weet, kan het kiezen van het juiste wapen enorm bijdragen aan je krachten. We hebben het hier echter niet over bowcasters, maar over enkele geweldige kammen en borstels. Katten en honden met lange of middellange haren kan je best regelmatig verzorgen met een ontwarrende borstel zoals een FURminator, een gladdere borstel of breed getande kam. Aan de andere kant kunnen kortharige huisdieren twee keer per week worden geborsteld met een gewone borstel, standaard kam of een rubberen handschoen. Natuurlijk, als je knuffelbeer graag geborsteld wordt, is er niets mis mee om dat dagelijks te doen! Hun vacht zal extra zacht en glanzend zijn.

4. Ken dat éne, buitengewone product

Hoewel alleen al het dieet en de verzorging er voor kunnen zorgen dat de vacht van uw huisdier er goed uitziet, zijn er tal van producten die je kan gebruiken om dat beetje extra te bieden. Voor sommige huisdieren is het misschien Animology Derma Dog Shampoo voor de gevoelige huid; voor anderen, YuMEGA kattensupplementen. Het verschil zit in de details en het gebruik van dat éne speciale product kan je huisdier een extra beetje punch geven. Het lijkt erop dat Chewbacca zelf een paar schoonheidsgeheimen achter zijn, eh, harige hand houdt.

Dat waren ze: vier eenvoudige tips om je co-piloot er tip-top te laten uit zien. Al vinden wij dat ze sowieso stralen!