Your browser does not support JavaScript! Waarom je je huisdier zou moeten laten chippen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

In de meeste landen, waaronder Nederland en België, is het wettelijk verplicht je huisdier te voorzien van een microchip. Het zou een topprioriteit moeten zijn voor eigenaren van gezelschapsdieren. Er zijn namelijk zo veel voordelen om dit te doen en het kan je huisdier beschermen. Hier volgt een korte opsomming van de voornaamste redenen...

  • Met een chip is de kans véél groter dat je herenigd wordt met je beste vriend bij diefstal of verlies. Wanneer uw huisdier gevonden wordt, kan iedere dierenarts de chip scannen en uw contactgegevens vinden in een geregistreerde database.
  • Chippen is veilig en is niet schadelijk voor uw huisdier. De chip is ongeveer de grootte van een rijstkorrel en hem plaatsen is niet pijnlijker dan een eenvoudige injectie.
  • Voor katten is een chip een veiligere identificatiemethode dan halsbanden, waarmee ze aan hekken en takken kunnen blijven haken en zich bezeren.
  • Als uw hond geen microchip heeft, riskeert u een boete, terwijl uw huisdier laten chippen relatief goedkoop is.

Onthoudt altijd om uw gegevens bij te werken wanneer ze veranderen (een verouderde chip is niet echt nuttig!) en zorg ervoor dat uw huisdier gechipt is, zelfs als ze binnen leven.

We hopen dat je nooit door de stress van een verloren huisdier moet gaan, maar moest het ergste toch gebeuren, kan een up-to-date chip voor een happy end zorgen!