Your browser does not support JavaScript! Hoe combineer ik nat en droog voedsel? | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Een evenwichtige voeding is belangrijk voor uw huisdier om gezond, gevoed en energiek te blijven. De meeste dieren hebben een voorkeur voor natte of droge voeding, terwijl sommige tevreden zijn met elke vorm van voedsel. Hieronder laten we u zien hoe u nat en droog voedsel kan combineren en waarom een mix van natte en droge voeding een voordeel voor uw pluizige vriend kan zijn.

Gezondheidsvoordelen

Bovenaan staat de voedingswaarde. Dit is de belangrijkste component in de voeding van uw huisdier en dus het doorslaggevende argument, als u wilt overschakelen naar een nieuwe voeding. Qua voedingswaarde bevat nat voer typisch een hoger eiwit- en vleesgehalte; twee ingrediënten die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor glanzende vacht en een gezonde huid. Droge voeding heeft ook een gezonde voordelen, waarbij het handhaven van een gezond gebit het belangrijkste is. Het kauwen van droge brokken helpt om de vorming van tandsteen en plaque te verminderen, en zorgt voor een betere ademhaling - dingen die niet mogen worden onderschat. Een mix van natte en droge voeding zorgt ervoor dat uw huisdier zal profiteren van al deze factoren. Vraag het eerst na bij uw dierenarts en volg de instructies van de fabrikant, om ervoor te zorgen dat aan alle voedingseisen voor uw specifieke huisdier wordt voldaan.

Goed voor de portemonnee

Droge voeding is vaak goedkoper en langer houdbaar dan nat voer, zodat varianten van hoge kwaliteit kan overwegen. Een mix van natte en droge voeding zal u toelaten om duurdere voedingsmiddelen te kiezen, zodat u tevens kan inspelen op de behoeften van uw huisdier, zoals leeftijd-specifieke producten voor jonge of oudere katten en honden, of gespecialiseerde opties voor specifieke rassen. Terwijl droog voedsel kan worden gebruikt voor diëten, kan nat voer door haar hoger watergehalte aanzienlijk bijdragen bij tot een gezonde vochtbalans. Gemengd met droge voeding maakt nat voer het makkelijker voor oudere en meer volwassen dieren om op te kauwen en slikken. Maar let op, geef uw huisdier altijd voldoende water, want nat voer alleen is niet voldoende om het vocht op peil te houden.

Het probleem(bont)kind

Sommige dieren kunnen koppig zijn als het gaat om het eten van bepaalde voedingsmiddelen of texturen. Voedersoorten mengen is dus bij uitstek geschikt om te laten wennen aan nieuwe producten. Een combinatie van nat en droog voedsel in een schaaltje werkt meestal goed en bevat meer vloeistof, waardoor droogvoer interessanter wordt. Het kan ook helpen om problemen met het gewicht onder controle te krijgen, omdat droge voeding meestal meer calorieën en koolhydraten bevat. Als u maaltijden van pure droge voeding vervangt door een combinatie van natte en droge voeding, kunt u de calorie-inname beter controleren, terwijl uw kleine schat langer voldaan blijft.

De schildpad en de haas

U wijzigt de voeding van uw huisdier best langzaam en geleidelijk aan. Introduceer nieuwe voedingsvarianten geduldig, zodat het spijsverteringskanaal in alle rust aan nieuwe producten kan wennen en er geen maagklachten optreden. Een schema waarbij je elke dag een beetje meer van het nieuwe voer geeft, zorgt ervoor dat uw kleine lieveling niet ontregelt geraakt of onnodig veel stress ervaart.