Your browser does not support JavaScript! Hoe beheer je een huishouden met meerdere huisdieren | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Als je het geluk hebt meer dan één harige vriend te hebben, ken je de onmetelijke vreugde die meerdere huisdieren in je leven kunnen brengen, tenminste als ze met elkaar overweg kunnen. Als jouw harige bende minder harmonieus is, kunnen wij helpen. Lees verder voor enkele eenvoudige strategische zetten om de chaos te stillen.

Hier zijn enkele tips voor een gelukkige en georganiseerde, harige familie:

Probeer regels vroeg in te stellen

Dit zal uw huisdieren helpen te begrijpen wat is toegestaan en wat ze niet mogen doen, zoals op de bank klimmen, op de eettafel springen of op je bed slapen.

Leer je hond enkele basiscommando's

Gewoon 'wacht', 'stop' en 'zit' kan helpen om veel situaties onder controle te houden. Maar zorg er vooral voor dat ze op hun naam reageren!

Behandel al je harige vrienden gelijk

Nog belangrijker als één van je huisdieren soms een beetje jaloers of competitief wordt. Dit kan zich op verschillende manieren manifesteren, van een aandachtsdiva zijn tot plassen op plaatsen waar ze dat niet zouden moeten doen. En hoewel verschillende dingen dit gedrag kunnen uitlokken, is een gebrek aan middelen vaak een oorzaak, wat ons leidt tot ...

Gebruik aparte kommen en bedden voor elk huisdier

Concurreren om aandacht, een plekje en voeding zijn enkele van de redenen waarom we conflicten zien in huishoudens met meerdere huisdieren. Individuele voerkommen, bedden en voldoende ruimte voor iedereen zal daarom zeker helpen om een gelukkiger omgeving te bevorderen. Voldoende speelgoed en aandacht (en meerdere krabpaaltjes voor katten) voor alle dieren, kan ook helpen voorkomen dat de speeltijd een ramp wordt!

Voor meerdere katten is één kattenbak per individu, plus een extra kattenbak, het ideale scenario. We raden ook aan om elke kattenbak op een andere locatie te plaatsen.

Geef apart voeding, waar mogelijk

In een huis met meerdere huisdieren, is het voederen van de dieren op aparte locaties of het gebruik van microchip-pet feeders (die alleen openen voor het geregistreerde huisdier) de ideale opstelling. Waarom doet dit er toe? Afzonderlijke voeding kan ervoor zorgen dat uw huisdier het juiste type voedsel eet en voorkomt te veel of te weinig eten. Katten en honden kunnen territoriaal gedrag vertonen over hun eten- en drinkvoorzieningen en katten eten over het algemeen liever alleen.

Pak nieuwe introducties verstandig aan

Honden zijn roedeldieren die graag een leider volgen (in dit geval: jij). Dus kalm blijven en de leiding hebben, is de beste manier om harmonie aan te moedigen. Bij het introduceren van een nieuwe hond is het handig om het ijs te breken door allemaal samen een wandeling te maken, en zorg er dan voor dat jij als eerste het huis weer binnengaat en de nieuwe hond als laatste. Dit lijkt misschien een beetje gek, maar het zal de honden doen beseffen dat alles in orde is!

Als je een nieuwe kat of kitten bij de spinnende familie introduceert, hou ze dan eerst in een aparte ruimte, het liefst in een krat of een drager. Het is belangrijk om de introducties geleidelijk en gecontroleerd te laten verlopen, zodat de dieren elkaar op hun eigen tempo kunnen benaderen.

Creëer een vriendelijke omgeving

Als, ondanks je inspanningen, de spanningen tussen je katten blijven, probeer dan Feliway Friends voor extra ondersteuning. Dit is een diffuser op feromoonbasis, die ontworpen is om conflicten tussen katten te helpen verminderen. Relaties tussen katten kunnen complex zijn. Sommige katten zullen perfect met elkaar overweg kunnen, terwijl anderen zullen moeten leren om elkaar te verdragen.

Het is erg belangrijk dat katten voldoende persoonlijke ruimte hebben. Je kunt hoge ruimtes creëren voor katten met behulp van wandplanken, kattenbomen, toegang tot kasten, enz.

Nog een laatste opmerking voordat we klaar zijn: Laat zien aan je harige schatten dat je ze allemaal even graag ziet. Dit is essentieel, maar behandel ze ook als individuen met hun eigen gevoelens en voorkeuren. Dus zo nu en dan tijd doorbrengen met elk huisdier apart, zal helpen je band met hen te versterken. Per slot van rekening voelt niemand zich graag als gewoon één van de velen!