Your browser does not support JavaScript! Goede Voornemens 4: Krijg voldoende beweging | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Regelmatige verzorging is essentieel voor de gezondheid van uw huisdier en een kans om uw kat of hond wat welverdiende aandacht te geven. Niet alleen dat, een degelijke routine en de juiste basisuitrusting zullen uw harige vriend een fantastisch gevoel geven.

Vacht en huid

De vacht van uw huisdier beschermt ze tegen omgevingsfactoren en is een goede indicator voor hun algehele gezondheid. Hou ze schoon en zonder klitten met de juiste borstel. Borstelen bevordert ook de productie van natuurlijke olie, wat gunstig is voor hun huid. 

Kort haar: borstel ten minste één keer per week met een borstel, kam of rubberen handschoen.

Lang haar: dagelijks borstelen met een ontklittende borstel, een gladmakende borstel of een grove kam.

Nagels

Nagels knippen van je huisdier kan in het begin wat lastig lijken, maar het is vooral een kwestie van oefenen. Trouwens, dagelijks wandelen en klauwen zullen de nagels van je huisdier op natuurlijke wijzen inkorten, dus je hoeft ze misschien maar één of twee keer per maand te knippen. Zorg dat katten gewend zijn aan het omgaan met hun poten en zoek een positie die comfortabel is. Nagelknippers van goede kwaliteit zijn het geheim, en maak je geen zorgen als het meerdere zittingen duurt! De eerste regel is om weg te blijven van het bloedvat. Druk zacht op de poten van uw huisdier en knip een klein beetje van de punt af. Kattenouders: onthoud, krabpalen zijn je vrienden!

Ogen, oren en tanden

De ogen van uw huisdier moeten helder zijn en vrij van tekenen van infectie zoals zwelling, roodheid of afscheiding. Wat de oren betreft, is het nuttig om ze te controleren op eventuele zweren, geuren of afscheiding. Huisdierendoekjes zijn zeer geschikt voor het reinigen van gevoelige gebieden, maar raadpleeg uw dierenarts, als u een van de bovengenoemde symptomen opmerkt.

Als het gaat om mondhygiëne, is dagelijks poetsen ideaal, maar we begrijpen ook dat dit niet altijd mogelijk is. Vergeet niet om de mond van uw huisdier regelmatig te controleren op zweren of wondjes. En geef je puppy kauwspeeltjes, botten en tandvlees om het tandvlees en de tanden gezond te houden.

Je huisdier wassen

Geliefd bij sommigen, gehaat door ... nou ja, de meeste katten! We weten dat baden niet voor elk huisdier van toepassing is, maar soms is het noodzakelijk. Vooral wanneer je met een modderig hondje uit het park terugkomt of wanneer de vacht van je kat mat en vettig is. De frequentie is zeer individueel: van éénmaal per maand tot éénmaal per jaar. Het belangrijkste om in gedachten te houden: kies een milde shampoo die geschikt is voor hun vacht.

Vlooien, teken en wormen

Vlooien en teken komen vaak voor bij katten en honden. Deze vervelende kleine kruipers kunnen zelfs in het meest vlekkeloze huis aanwezig zijn. En hoewel het hoogseizoen van eind april tot eind november is, is het het beste om huisdieren het hele jaar door te behandelen. Onze aanbeveling is maandelijkse bescherming, plus het gebruik van een fijn getande kam om op parasieten en uitwerpselen te controleren.

Tekenen van een worminfectie lopen uiteen van een opgeblazen buik tot constante honger, diarree of zichtbare wormen in het braaksel of de uitwerpselen van uw huisdier. Maar sommige huisdieren kunnen helemaal geen symptomen vertonen. Daarom kiezen sommige eigenaren ervoor om hun huisdier regelmatig met een ontwormingsmiddel te behandelen. Kies een ontwormingstablet dat geschikt is voor de grootte van uw kat of hond.

Zoals u kunt zien, wordt regelmatig verzorgen een stuk eenvoudiger wanneer deze wordt opgesplitst in kleinere taken. Het kan u helpen bij het opsporen, voorkomen en behandelen van verschillende gezondheidsproblemen, terwijl u uw huisdier gelukkig maakt en zich geliefd laat voelen.