Ga naar inhoud Ga naar navigatie

Persbericht

Forward Dimension Capital verwerft MedicAnimal

Forward Dimension Capital is verheugd de succesvolle overname van MedicAnimal te kunnen aankondigen, de toonaangevende online gezondheidszorg webshop voor huisdieren. Met de overname heeft Forward Dimension Capital 100 procent van het bedrijf verworven. Met de overname heeft Forward Dimension Capital 100 procent van het bedrijf verworven.

Opgericht door Ivan Retzignac en Andrew Bucher, MedicAnimal is de grootste online webshop van dierenartsproducten en dierbenodigdheden. In de uitgebreide catalogus vindt men onder andere medicijnen op recept, premium dierenvoeding en accessoires. MedicAnimal heeft sinds haar oprichting veel veranderingen teweeggebracht in de gezondheidszorg markt voor huisdieren.

De overname door Forward Dimension Capital komt aan het einde van een periode van aanzienlijke groei voor MedicAnimal. MedicAnimal heeft de voorbije jaren een aantal concurrenten overgenomen en heeft verschillende onderscheidingen verworven waaronder: 11e geworden op de Top 100 Tech Track van de Sunday Times, 15e geranked op de Doilette UK Technology Fast 50 lijst en is vermeld op de Red Herring Top 100 bedrijven.

Samen met de rest van het management team, zal Forward Dimension Capital samenwerken met MedicAnimal om de groei van het bedrijf voort te zetten en het klantenbestand in het Verenigd Koninkrijk en Europa te blijven uitbreiden. Bovendien zal David Rigby toetreden tot de raad van bestuur als Executive Chairman. David is een partner bij Forward Dimension Capital en actief lid van een aantal andere raden van bestuur waaronder als voorzitter van Forward3D, Rare Television en Factory Media. Hij heeft een uitgebreide ervaring in het samenwerken met bedrijven in alle stadia van hun ontwikkeling.

Reactie van Ivan Retzignac van MedicAnimal: "Wij zijn verheugd om de steun van Forward Dimension Capital te hebben in de volgende fase van onze ontwikkeling. Ze hebben een zeer sterk portfolio van samenwerkingen met bedrijven dat aanzienlijke groei hebben meegemaakt en we kijken ernaar uit om samen te werken met David en zijn team om de MedicAnimal propositie verder te ontwikkelen en klanten en hun huisdier steeds centraal te plaatsen in alles wat we doen.”

Reactie van David Rigby van Forward Dimension Capital: "We zijn erg enthousiast voor de samenwerking met MedicAnimal. Het bedrijf heeft een zeer sterke groei getoond de afgelopen jaren en is een belangrijke speler in de online huisdier gezondheidszorg geworden. Het management en de oprichters hebben een bedrijf opgebouwd met trouwe klanten, een geweldig team en een sterke naamsbekendheid. Wij willen op deze sterke basis verder werken en de focus van het bedrijf blijven leggen op het leveren van topkwaliteit op alle vlakken, evenals het bewustzijn van MedicAnimal verder te verhogen. MedicAnimal is een geweldig verhaal en dat we willen voortzetten en verbeteren door de nieuwe investering en kennis dat we gebracht hebben."

Over MedicAnimal

Opgericht in October 2007 door Ivan Retzignac en Andrew Bucher, MedicAnimal is de marktleider in de online huisdier gezondheidszorg markt. Het uitgebreide assortiment van producten voor huisdieren varieert van receptplichtige producten tot premium kwaliteitsvoer en accessoires. De voorbije jaren heeft MedicAnimal verschillende onderscheidingen verworven waaronder: 11e geworden op de Top 100 Tech Track van de Sunday Times, 15e geranked op de Doilette UK Technology Fast 50 lijst en is vermeld op de Red Herring Top 100 bedrijven.

Over Forward Dimension Capital

Forward Dimension Capital richt zich met name op kleine tot middelgrote bedrijven dat de winstgevendheid hebben bereikt en op zoek zijn naar de verdere ontwikkeling van hun bedrijf door gebruik te maken van groeimogelijkheden. Het bedrijf heeft een succesvol portfolio van e-commerce en bedrijven in de internetsector. Forward Dimension Capital blijft investeren in deze sectoren, terzijl het haar bereik verbreedt in andere gebieden van TMTG evenals de zakelijke- en financiële dienstverlening. Al deze sectoren ondervinden een sterke invloed van de toenemende digitalisering van onze economie.