Your browser does not support JavaScript! Picknicken met je hond: zo doe je dat! | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Naarmate de lente vordert en de dagen warmer worden, zijn we meer en meer geneigd om ons weekend buitenshuis door te brengen. En wat is een betere manier om van het zonlicht te genieten dan op een picknick te gaan? Beter nog: een huisdiervriendelijke picknick. Maar voordat je die slippers afstoft en klaar bent om wat natuur op te snuiven, doe je best deze voorbereiding.

Het eerste dat u moet doen, is een huisdiervriendelijke locatie kiezen. Een ruim park of groen gebied kan de perfecte plek zijn om te relaxen met je hond - of misschien word je uitgenodigd om rond te hangen in de tuin van een vriend. Wat het plan ook is, controleer of honden toegestaan zijn en bereid je voor om je huisdier aan de leiband te houden (of vastgebonden aan een boom) als de situatie daarom vraagt. In het ideale geval kan je hond vrij rondlopen en spelen met soortgenoten, maar neem toch maar je de langste lijn mee, voor het geval dat!

Met al dat eten en snacks binnen handbereik, zou zelfs de meest heilige hond in de verleiding komen om een hapje te stelen. Neem daarom zeker genoeg hondenkoekjes mee in uw picknicktas. Appels, bananen en bosbessen zijn geweldige snacks voor de harige reisgenoot en voor caloriearme opties, probeer eens worteltjes of broccoliroosjes. Zorg ervoor dat uw pup niets gevaarlijks of giftigs eet, zoals kippenbotten, druiven, chocolade of uien - en hou ze gehydrateerd met een kom vers water.

Als het noemen van het woord 'park' voldoende is om uw hond gek te maken, kunt u een wandeling maken in de omgeving zodra u aankomt, zodat hij stoom kan aflaten en geleidelijk de nieuwe geuren, bezienswaardigheden en mensen kan opsnuiven. Een huisdier zal na zo’n wandeling ook minder geneigd zijn om te blaffen, te graven en gewoon in het algemeen druk te zijn. Dus als je éénmaal het gebied samen hebt verkend, ben je beiden klaar om je te rustig neer te zetten en te genieten van je dagje uit.

Tips om je haarbal blij te houden en de hele tijd te entertainen, zijn onder meer hun favoriete deken meenemen (bekende geuren helpen altijd) en voldoende speelgoed. Dit is waar een KONG erg handig voor is, vooral als je hem gevuld hebt met koekjes, leverpasta of gewoon pindakaas (stop je gevulde KONG een paar uur op voorhand in de vriezer).

Op dagen dat het extra heet en zonnig is, kiest u een plek met veel schaduw. Op die manier raken de kleine oren of neus van uw hond niet verbrand (of die van u zelf!). En last but not least: poepzakjes zijn onmisbaar.

Zoals je kunt zien, hoef je je harige vriend niet achter te laten op een zonnige dag. Vink deze vakjes aan op uw lijstje en uw dag zal perfect zijn.