Your browser does not support JavaScript! Hou je huisdieren weg van je meubels | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Huisdieren zijn uitzonderlijke metgezellen en een belangrijk onderdeel van het gezin. Maar in tegenstelling tot een echtgenoot of dochter, kunnen ze pootafdrukken op je bank achterlaten of de neiging hebben om aan je tapijt te krabben. Het is gewoon normaal gedrag van katten en honden. Toch zijn er verschillende manieren om je harige vriend wat grenzen aan te leren. Hier zijn enkele van de trucs die voor ons hebben gewerkt.

Mogen huisdieren op de meubels?

Er is geen goed of fout antwoord op deze vraag. Of je je huisdier wel of niet toelaat ​​op plaatsen zoals je bank of bed is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wat belangrijker is, is dat je die beslissing al vroeg neemt en dat iedereen in huis zich eraan houdt. Gemengde signalen van verschillende mensen zullen je huisdier in verwarring brengen, dus consistentie is de sleutel.

Zorg voor een comfortabel alternatief

Huisdieren zijn graag bij ons in de buurt, vooral als we ons ontspannen op een comfortabel bed of bank. Het is dus niet meer dan normaal dat ze mee willen genieten van het comfort. Om ze op andere ideeën te brengen, moet je een alternatief bieden dat net zo aantrekkelijk is, zoals een gezellig plekje van goede kwaliteit. Plaats het bij je in de buurt (overweeg er meerdere te hebben, voor verschillende kamers) en train geleidelijk je kat of hond om ernaar toe te gaan, en beloon ze met traktaties wanneer ze dat doen.

Maak je meubels minder aantrekkelijk

Hoewel honden meestal goed reageren op training, zullen veel van onze kattenvrienden onze commando's gewoon negeren (been there, done that). Dus als het probleem een ​​kat is die op meubels klimt (of haar klauwen eraan wil slijpen), moet je haar iets spannender geven om mee te spelen. Een stevige krabpaal kan de perfecte plek zijn voor een kat om te genieten van al haar favoriete bezigheden: springen, klimmen, krabben of slapen. Als je kat in het begin een beetje twijfelt, zou wat kattenkruid op de krabpaal moeten helpen.

Natuurlijke afweermiddelen zoals Bitter Apple Spray zijn ook effectief wanneer ze worden gebruikt op meubels, stroomkabels of elk oppervlak waar je je harige vriend vandaan wilt houden. Je kunt ook proberen dubbelzijdig plakband of aluminiumfolie te gebruiken om nieuwsgierige katten van keukenwerkbladen en soortgelijke oppervlakken te houden.

Leer ze de opdracht 'Uit'

Telkens wanneer je hond of kat op je meubels springt, zeg je een commando (in dit geval ‘uit’) en wijs je naar de vloer. Doe dit terwijl je ze probeert te verleiden met snoepjes, ze in je hand houdt of ze op de grond gooit. Herhaal dit de volgende dagen, maar geef dit keer alleen de beloning als je huisdier naar beneden is gesprongen. Huisdieren leren dingen door associatie, dus na verloop van tijd zullen ze leren om op de opdracht te reageren zonder dat je op traktaties hoeft te vertrouwen.

Geef je huisdier meer beweging

Destructief gedrag bij huisdieren kan vaak een teken zijn van verveling. Als je vermoedt dat je harige vriend opgekropte energie heeft die eruit moet, is meer beweging een geweldige oplossing voor dit probleem. Als je ze moe maakt met een goede lange speelsessie of een lange, deugddoende wandeling, zullen ze hun frustratie veel minder snel op je spullen afreageren.

Bij het trainen van huisdieren draait alles om positieve bekrachtiging en vertrouwen in plaats van straf of angst. Het kan soms moeilijk zijn, maar onthou dat er ook veel goeds uit voort kan komen, zoals de behoeften van je huisdier beter begrijpen of jullie vertrouwen in elkaar vergroten.