Your browser does not support JavaScript! Eenvoudige tips om te besparen op de verzorging van huisdieren | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Of je nu een verkwister, een spaarder of ergens daartussenin bent, wij begrijpen dat de zorg voor een huisdier aardig kan oplopen. Als de kosten stijgen, kan verantwoordelijk huisdierbezit duur worden. Om jou te helpen de gevolgen te beperken, hebben we een aantal van onze beste tips op een rijtje gezet om geld te besparen op de verzorging van jouw kat of hond.

Er zijn zowel grote als kleine manieren om meer kosteneffectieve keuzes te maken, en afhankelijk van je levensstijl - en jouw huisdier - kan je ze misschien allemaal afvinken, of er slechts een paar overnemen. Laten we eerst eens kijken naar de snelle en eenvoudige manieren waarop je de uitgaven voor je huisdier kunt verlagen! Geen bezuinigingen of verminderde kwaliteit, gewoon slimme hacks.

SNELLE WINST

Verzorging thuis

Afhankelijk van het soort huisdier dat je hebt en hoe vaak je naar het trimsalon gaat, kan je geld besparen door je kat of hond thuis te trimmen. Als je het juiste gereedschap, een vaste hand en wat geduld hebt, kun je thuis de vacht trimmen, de nagels knippen en de oren eens goed verzorgen.

Kwaliteit boven kwantiteit

We weten dat sommige huisdieren van afwisseling houden, vooral als het op speelgoed aankomt, maar het kan een optie zijn om een paar duurzame speeltjes te kopen, die tegen een stootje kunnen. Afhankelijk van je huisdier en hoe enthousiast hij met zijn speeltje is, is dit misschien geen optie, maar als het wel zo is, kan je vermijden om vaak een beetje geld te besteden aan onnodig speelgoed.

Maak optimaal gebruik van aanbiedingen

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar door goed op speciale aanbiedingen en kortingen te letten, kan je de uitgaven voor zowel éénmalige traktaties als voor de essentiële benodigdheden verlagen. We hebben een speciale pagina voor speciale aanbiedingen, waar regelmatig nieuwe aanbiedingen en promoties aan worden toegevoegd. 

Laat vrienden oppassen

Nu we steeds vaker naar kantoor en op vakantie gaan, maken we misschien sneller gebruik van professionele hondenuitlaters en oppassers. Een oplossing kan zijn om vrienden te vragen om een handje te helpen en op je harige vriend te passen terwijl jij niet thuis bent. Wij raden dit alleen aan voor korte periodes, en alleen als je een rustige hond hebt, die zich hierbij comfortabel voelt.

WAAR VOOR JE GELD OP LANGE TERMIJN

Bescherm hun toekomst

Wij beseffen dat de verleiding groot kan zijn om diensten te annuleren die we niet nodig denken te hebben, omdat we ze tot op dat moment nooit nodig hebben gehad. Een huisdierenverzekering valt in deze categorie, maar wij raden aan goed na te denken voordat je een bestaande verzekering opzegt - en te overwegen er ééntje te nemen als je die nog niet hebt. Kleine en regelmatige betalingen aan een verzekeringspotje is de beste manier om ervoor te zorgen dat jouw huisdier de hulp kan krijgen die het nodig heeft als het ziek wordt, een ernstige aandoening ontwikkelt of gewond raakt. Deze lagere, tragere betalingen zijn beter verteerbaar dan een onverwachte dierenartsrekening, die aanzienlijk kan zijn en snel kan oplopen.

Voedsel, heerlijk voedsel

Het welzijn van een huisdier hangt af van zoveel dingen, waarbij voeding en dieet een belangrijke bijdrage leveren aan hun algehele gezondheid. We weten dat premiumvoer duurder kan zijn dan bepaalde merken, maar het is de moeite waard om te investeren in complete recepten die essentiële functies ondersteunen, van gezonde gewrichten en spijsvertering tot hun stofwisseling en energie. Wij raden Canine Choice aan, een dierenartsrecept dat is gemaakt met vlees, gezondheidsbevorderende extra's en geen granen bevat. En weet je wet het mooiste is? De eerlijke prijsstelling maakt het betaalbaar voor de meeste budgetten, dus er worden geen toegevingen gedaan aan de kwaliteit.

Abonneer en bespaar

Onze herhaalbesteldienst is ontworpen om drukke huisdierenouders te helpen. Wij leveren het favoriete voer, de snacks, essentiële behandelingen en hygiëneproducten van je huisdier zo vaak als nodig. Je kan vaak besparen, met speciale aanbiedingen en exclusieve prijzen op een aantal grote merken en oude klassiekers. Het kan ook een geweldige manier zijn om te helpen met budgetteren, met een regelmatige betaling en levering, zodat je weet wanneer je huisdierbenodigdheden zullen arriveren en hoeveel ze zullen kosten.

Vaccins en regelmatige vlooien- en tekenbehandelingen

Door de essentiële vaccins up-to-date te houden, zorg je ervoor dat ze gezond blijven en beschermd zijn tegen bepaalde ziekten en aandoeningen. Hetzelfde geldt voor parasietenbehandelingen, waarbij regelmatig en het hele jaar door een behandeling wordt gegeven om te voorkomen dat je huisdier ongemak ondervindt of een grote uitbraak beleeft. Deze behandelingen kunnen duur zijn, maar ze kunnen grotere problemen en duurdere ingrepen in de toekomst voorkomen.

Weten wat het beste is voor jouw huisdier is persoonlijk, aangezien jij hun specifieke behoeften en vereisten kent. Jij kan immers het beste de gevolgen inschatten wanneer het gaat om het verminderen van de kwaliteit of de frequentie.

Vergeet niet dat onze gezondheidsadviseurs er zijn om te helpen. Of je nu advies nodig hebt over het veranderen van voer, het verminderen van traktaties of het veranderen van hun behandelingsroutine, zij kunnen je begeleiden en aanbevelingen geven wanneer je maar wil.