Your browser does not support JavaScript! Vier redenen om de glimlach van je huisdier te verzorgen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Voorgestelde producten

Tanden poetsen van uw huisdier staat misschien niet op uw to-do-lijst, maar het is een effectieve manier om bacteriën en gaatjes onder controle te houden. Stel je voor hoe onze monden er aan toe zouden zijn als we nooit onze tanden poetsten? Het is vergelijkbaar bij huisdieren.

Dus, naast die tandheelkundige controles bij de dierenarts, kan je best hun glimlach goed in de gaten houden, en wel om volgende redenen:

1. Parodontitis komt zeer vaak voor bij katten en honden

Dit komt omdat hun speeksel minder zuur is dan dat van mensen, wat betekent dat de bacteriën in hun mond gemakkelijk kunnen leiden tot tandplak en tandsteen. Parodontitis (of tandvleesontsteking) vertoont meestal geen symptomen, maar kan een voorbode zijn van ernstigere problemen.

2. Regelmatige mondhygiëne kan slechte adem voorkomen

Slechte ademhaling is het gevolg van de opeenhoping van bacteriën in de mond van uw huisdier. Meestal is het eigenlijk een teken van parodontitis. Dus nogmaals, goede mondzorg kan dit voorkomen, maar kan ook het aantal bezoeken aan de dierenarts voor tandheelkundige reiniging verminderen.

3. Een gezonde mond van uw huisdier bevordert de algehele gezondheid

Zonder behandeling kunnen bacteriën van de mond in de bloedbaan terecht komen en zo het immuunsysteem verstoren, wat kan leiden tot andere problemen zoals hartziekten en diabetes.

4. Het is moeilijk te zeggen of uw huisdier pijn heeft

Katten en honden brengen geen ongemak tot uitdrukking zoals mensen dat doen, dus het kan moeilijk zijn om te weten of een ontsteking in hun mond hen ellendig maakt.

Sorry als we je bang gemaakt hebben! Het goede nieuws is dat regelmatige mondverzorging dit alles kan voorkomen. Het komt er eenvoudig op neer om de tanden van je huisdier zo vaak als je kunt te poetsen (voor sommige is dit dagelijks, voor sommige wekelijks), om te kauwen (tandheelkundig speelgoed en snacks) en specifieke diëten aan te bieden voor de mondgezondheid.