Your browser does not support JavaScript! Een nieuwe-puppy checklist | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Voorgestelde producten

Een nieuw huisdier aan je gezin toevoegen, is een opwindend vooruitzicht. Maar je kan soms overweldigd worden door te weten wat je allemaal nodig hebt. Van alledaagse accessoires zoals beddengoed en halsbanden, tot voeding en hoe je je voorbereidt op toilettraining, wij hebben het opgedeeld in eenvoudige, hapklare brokjes met onze puppy checklist.

Dingen om op voorhand te kopen

Het is beter om alle absolute essentials een paar weken voordat je puppy thuiskomt in huis te hebben. Zo hou je meer tijd over om te "bonden" met je nieuwe haarballetje, maar zorg je er ook voor dat er niks noodzakelijks ontbreekt als de grote dag daar is.

 - Voedsel en waterkommen

 - Een halsband, een harnasje, een leiband en een ID-tag

 - Kauwspeelgoed speciaal voor pups

 - Een bed en comfortabel beddengoed

 - Als je van plan bent om ze te laten wennen aan een reisbench, haal ze nu in huis

 - Een harnas voor de autostoel

 - Verzorgingsproducten zoals een borstel en nagelknippers

 - Tandheelkundige gezondheidsproducten

Breng je huis op orde

Op dit moment moet je er ook voor zorgen dat je huisje klaar is voor een nieuwe en zeer nieuwsgierige huisgenoot. En neem het van ons aan, je wil niet door scha en schande wijs worden hoe puppies op kabels en nieuwe schoenen kauwen.

Verstop elektriciteitskabels

Sluit keukenkasten af met hendels

Zorg ervoor dat deuren en laden gesloten zijn, met name garderobe deuren

Hou de vloer schoon en vrij van kleine dingen die je puppy zou kunnen inslikken

Je kan een veiligheidshekje overwegen, als er plaatsen zijn die je puppy-vrij wil houden

Kies wie verantwoordelijk is voor wat

Net zoals winkelen voor alle alledaagse spulletjes, zijn er nog andere dingen om aan te pakken en te regelen voordat je puppy arriveert.

Kies van tevoren een vaste plek om hun behoefte te doen

Je puppy heeft een gezondheidscheck door een gekwalificeerde dierenarts nodig in de eerste week, dus bespaar je de stress van het zoeken naar een goede dierenarts en maak alvast de afspraak.

Bepaal wie de hond zal uitlaten en zal eten geven, zodat je direct met de juiste routine kan beginnen

Eindelijk aangekomen! Wat nu?

Zodra ze er zijn en je een beetje gewend bent aan elkaar, kan je best nakijken of er voor alle nodige vaccinaties, behandelingen en identificaties is gezorgd. Soms moet je hond een bepaalde leeftijd hebben bereikt, maar je kan wel alvast alle nodige afspraken vastleggen, zodat je zeker een plekje bij de dierenarts hebt, eens het zover is.

Verzekering

Microchippen

Vaccinaties

Ontworming

Sterilisatie

Dingen om te overwegen tijdens hun eerste week

Laten wennen aan nieuwe geluiden klinkt misschien vreemd, maar je puppy heeft een zeer gevoelig gehoor, waardoor het handig kan zijn om ze te laten wennen aan geluiden zoals de deurbel en een haardroger. Maak er een positieve ervaring van met beloningen en begin met een laag volume dat je geleidelijk laat toenemen.

Ga op verkenning wanneer je puppy jong is, zodat eraan wennen om de trap te nemen, om drempels op en af te lopen en aan verschillende oppervlakken onder hun pootjes.

De kans is groot dat je hond af en toe meereist in de auto, of je nu van plan bent om ze op vakantie mee te nemen of ze naar de dierenarts te brengen. Vroeg beginnen met korte autoritjes, zal je veel ellende besparen naarmate ze ouder worden.