Your browser does not support JavaScript! MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Rabbit Awareness Week 2018 - Tijd om afscheid te nemen van muesli

Dit jaar staat de Rabbit Awareness Week in het teken van het bevorderen van een natuurlijke, gezonde voeding voor tamme konijnen.

De meeste mensen weten heel weinig over het houden van konijnen als huisdier en er zijn veel wijdverbreide misvattingen over hun behoeften en hoe voor ze te zorgen. Het grootste misverstand is echter wat ze moeten eten.

Uw konijn voeden met gemengde voeders, zoals muesli, kan selectief eten in de hand werken. In de praktijk betekent dit dat het konijn zal kiezen om de stukjes met veel suiker en zetmeel te eten en de vezelige en eiwitrijke onderdelen te vermijden. Dit kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

  • Tandproblemen
  • Overgewicht
  • Minder ontlasting maken wat mogelijk kan leiden tot geblokkeerde darmen
  • Kleverige uitwerpselen wat mogelijk kan leiden tot huidmadenziekte

Verschillende onderzoeken tonen aan dat ongeveer 25% van de eigenaren hun konijnen alleen met muesli voederen. Dat zijn veel konijntjes met een voedingspatroon dat niet per se goed is voor ze!

Dus, wat moet je konijn dan wel te knabbelen krijgen?

Het simpele antwoord is ... hooi!

Een dieet bestaande uit 90-95% hooi is de gezondste voeding voor uw konijn. Hun magen zijn zeer goed ontworpen voor het verteren van vezelig gras, wat ze ook voor hun bed gebruiken!

U kan de voeding van uw konijn aanvullen met konijnenbrokjes van een goed merk en met verse groenten, zoals paardenbloem, selderij en bloemkoolbladeren, en zo nu en dan andere groenten en fruit, zoals wortelloof , appel (zonder pitten), banaan en spinazie.

Laten we samen van 2018 het jaar van de ‘happy bunny’ maken!