Your browser does not support JavaScript! Een handleiding voor verantwoord huisdierenbezit | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Leven met een huisdier maakt je leven beter: ze brengen vreugde en gezelschap, maar een kat of hond hebben, komt met een grote verantwoordelijkheid. Vraagt u zich af of u zich goed van uw taak kwijt? Hier zijn onze acht gouden regels om een top huisdierouder te zijn.

1. Ga voor levenslange zorg

Veel eigenaren van huisdieren zullen zeggen dat een huisdier houden hetzelfde is als het hebben van een kind en in veel opzichten is dit de waarheid. Wees voorbereid op een buddy voor wel 15 tot 20 jaar, waarin je hun rommel moet opruimen, je privacy moet opgeven en voortdurend moet toegeven aan hun schattigheid!

2. Zorg dat ze correct te identificeren zijn

Hoewel katten en honden een uitstekend richtingsgevoel hebben, is het onze plicht, als verantwoordelijke eigenaren van huisdieren, om ervoor te zorgen dat er contact met ons kan worden opgenomen als onze huisdieren verloren raken en worden gevonden. Het microchippen van uw hond is een wettelijke vereiste. Alle huisdieren zouden echter moeten worden gechipt voor extra veiligheid. Als u ze bovendien met een halsband en ID-plaatje uitrust, kunnen anderen u heel gemakkelijk vinden.

3. Castreren en steriliseren

Het is hartverscheurend om te bedenken hoeveel dieren in de steek gelaten worden door verwaarlozing. Asielen worden overspoeld met huisdieren van alle leeftijden, dus het is belangrijk, als maatschappij, dat we helpen het aantal potentieel achtergelaten dieren te verminderen door zoveel mogelijk castraties en sterilisaties uit te voeren. Niet alleen dat, een recente studie concludeerde dat gecastreerde honden langer leven, vooral de vrouwtjesdieren. Gecastreerde huisdieren zullen zich ook beter gedragen en, met name mannelijke katten, niet gaan zwerven buiten hun territorium en gewond of verloren raken.

4. Voer ze voedsel van goede kwaliteit

Adequate voeding en zoet water zullen uw huisdier helpen gedijen. Zoek het type voedsel dat geschikt is voor de levensfase en grootte van uw huisdier. Trouwens, eten van goede kwaliteit en af en toe een traktatie zijn gewoon geweldige bronnen van geluk!

5. Zorg voor een veilig, liefdevol huis

Een huisdier moet deel uitmaken van het gezin. Ze hebben dus hun eigen bed, speelgoed en wc nodig (ook gekend als kattenbak) die schoon gehouden worden. Denk aan ze bij het maken van plannen, of dat nu betekent om ze mee te nemen, een oppasser / hondenuitlater te regelen of huisdierenluikje te installeren zodat ze vrijuit kunnen komen en gaan.

6. Zorg actief voor hun gezondheid

Net als voeding zien we preventieve zorg als een opstap naar een lang, gezond leven. Veel ziekten zijn gemakkelijk te voorkomen. En alleen door uw huisdier regelmatig lichaamsbeweging, vaccinaties, gebitsverzorging en bescherming tegen parasieten te geven, zult u een grote bijdrage leveren aan hun gezondheid. Een jaarlijkse gezondheidscontrole met de dierenarts is ook een must.

7. Geef het goede voorbeeld

Opruimen achter je hond, is een vorm van elementaire beleefdheid voor hondeneigenaren (vergeet niet om je poepzakjes te pakken voordat je vertrekt). Dit zal het risico op verspreiding van wormbesmettingen voor huisdieren en mensen, met name kinderen, aanzienlijk verkleinen.

Hondenbezitters moeten ook hondentraining en socialisatie overwegen: voor het welzijn van hun hond en de gemeenschap waarin ze leven. Meld je aan bij de lokale organisaties om meer te weten te komen over de verantwoordelijkheden van het hondenbezit en ontdek de vele voordelen die honden kunnen bieden voor het leven van mensen.

8. Maak tijd

Er zijn maar weinig dingen in de wereld die ons huisdier liever doet dan bij ons zijn. En omdat mentale en emotionele gezondheid evenveel tellen als fysiek welzijn, is alle tijd die we met ze spelen, ze verzorgen of knuffelen altijd goed besteed.