Your browser does not support JavaScript! Hoe verzorg je een ouder huisdier? | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

 

KOOP NU

 

Hoe verzorg je een ouder huisdier?

Naarmate katten en honden ouder worden, kunt u veranderingen in hun energieniveau en gewoonten opmerken. Hoewel factoren zoals ras, voeding en omgeving grotendeels bepalen hoe snel uw harige vriend vergrijst, worden de meeste katten en honden ongeveer vanaf de leeftijd van zeven beschouwd als senioren.

En hoewel er enige achteruitgang zal zijn, hoeft het niet triest of eng te zijn om je vriend oud te zien worden! Omdat huisdiervoeding en medicijnen evolueren (en ouders van huisdieren beter geïnformeerd zijn), kunnen veel oudere huisdieren lang en gelukkig leven.

Dierenartsbezoeken

Uw dierenarts zal aanbevelen hoe vaak u langs moet komen. Eén of twee keer per jaar is over het algemeen goed. Ga echter zeker langs bij drastische gedragsveranderingen (verlies van eetlust, moeite met lopen, gewichtsverlies, buitensporige dorst, enz.)

Dieet

Kies een voer van hoge kwaliteit en kies voor een speciale formule als uw huisdier aan een medische aandoening lijdt. Senior formules zijn geweldig, omdat ze een uitgebalanceerde hoeveelheid voedingsstoffen bevatten voor deze levensfase, minder calorieën bevatten en nuttige ingrediënten bevatten zoals antioxidanten en omega-3 vetten.

Orale gezondheid

Tandheelkundige zorg is essentieel om plaquevorming, tandvleesaandoeningen en tandverlies te voorkomen, vooral bij oudere huisdieren. Sommige mensen vinden het idee om de tanden van hun huisdier te poetsen een beetje bizar, maar het is erg nuttig om ze aan deze gewoonte te laten wennen. Kauwspeeltjes en tandheelkundige snacks kunnen ook helpen om hun tanden gezond te houden.

Mobiliteit

Aangezien het metabolisme van uw huisdier langzamer verloopt, zult u merken dat ze minder actief zijn. En hoewel het belangrijk is om rekening te houden met de grenzen van uw huisdier, is het vinden van een trainingsroutine dé sleutel tot het ondersteunen van spier- en gewrichtsgezondheid. Twee of drie dagelijkse sessies van spel of oefening van ongeveer 20 minuten zullen hen in topvorm houden, zowel fysiek als mentaal!

Uw huis

Zijn er andere manieren om het leven van je metgezel gemakkelijker te maken? Het kan zo simpel zijn als het verstrekken van zachter beddengoed, het gooien van een paar tapijten over harde vloeren, het toegankelijker maken van voedsel en water en trappen of hellingen installeren om toegang te krijgen tot plaatsen zoals uw bank.

Er gaat niets boven de band die je kan hebben met een bejaard huisdier. We zouden het voor geen geld van de wereld willen missen!

 

KOOP NU