Your browser does not support JavaScript! Leer je hond een pootje geven in 6 simpele stappen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Om te beginnen, onze excuses voor onze lieve katteneigenaren en eigenaren van kleine huisdieren. Deze is voor hondenbezitters. Als het je echter lukt om dit kunstje aan een ander huisdier aan te leren, zouden we het absoluut leuk vinden om het te zien!

Je hond een leuke truc leren, heeft alles te maken met geduld, positieve aanmoediging en beloning. Door slechts een minuut of vijf per dag te oefenen, kun je je hond in een mum van tijd leren handen te schudden.

Stap 1: Kan je huisdier het commando 'zitten' uitvoeren? Zo ja, vraag hem dan om dat te doen.

Stap 2: Kniel naast je hond en geef hem een traktatie op borsthoogte van uw hond. Laat het hem zien zodat hij weet dat het er is, en sluit dan je hand weer.

Stap 3: De meeste honden zullen dan proberen je hand te openen door er met hun poot aan te krabben. Als je hond opstaat, herinner hem er dan voorzichtig aan om weer te gaan zitten. Zodra je hond zijn poot optilt om te proberen je hand aan te raken, neem je zijn poot, prijs je hem enthousiast en geef je hem de traktatie. Herhaal dit totdat je hond het vlot doet.

Stap 4: Nu is het tijd om een commando toe te voegen. "Poot" werkt prima, maar je zou altijd iets speelser kunnen zeggen, zoals "Hoe gaat het?"!

Stap 5: Zeg nu elke keer dat je het lekkers presenteert het commando, prijs je hond en geef hem het lekkers als hij zijn poot omhoog houdt.

Stap 6: Blijf vaak oefenen en je slimme hond zal binnenkort je buren kunnen begroeten.

Veel plezier met oefenen!