Your browser does not support JavaScript! Hoe je huisdier koel te houden tijdens een hittegolf | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Afgelopen zomer zijn er in verschillende landen in Europa recordtemperaturen gemeten, dus als de hittegolf je toen overvallen heeft, weet je dit keer precies wat je moet doen!

1. Hou je huisdier tijdens de warmste uren binnen. Dit is meestal tussen 10.00 en 15.00 uur. Een manier om te controleren of de bestrating te warm is voor hun kleine pootjes, is door je hand er enkele seconden op te houden. Maar als u het niet zeker weet, laat je kat of hond dan enkel in de vroege ochtend of late avond buiten, wanneer de temperaturen het laagst zijn.

2. Help ze gehydrateerd te blijven door extra drinkbakken rond het huis te plaatsen. Op warme dagen kan je het water langer koel houden met een paar ijsblokjes.

3. Leg een vochtige handdoek op de grond, zodat ze een koel oppervlak hebben om op te liggen. Als je een tuin hebt, is een peuterbad op een schaduwrijke plek een droom voor je hond (en wie weet, misschien ook voor je kat!) Je kunt de andere dieren ook een handje helpen door een paar waterbakken buiten te zetten.

4. Leg een voorraadje lekkernijen aan in de vriezer, zoals stukjes banaan, selderij, wortel, watermeloen, aardbeien of bosbessen. We kunnen niet garanderen dat je kat hiervan zal houden, maar veel honden zullen zeker geïnteresseerd zijn! Vergeet niet dat fruit veel suiker bevat, dus het mag, net als elke andere traktatie, niet meer dan 10% van de dagelijkse calorieën van je huisdier uitmaken. Een KONG gevuld met bevroren lekkernijen, misschien met een beetje toegevoegde pindakaas of het favoriete natte voer van je hond, kan in de vriezer worden bewaard en als een traktatie voor je hond worden gebruikt.

5. Denk aan de symptomen van seizoensgebonden allergieën, omdat deze vaker voorkomen in het voorjaar en de zomer bij katten en honden. Rode plekken op de huid, een loopneus of overmatig krabben zijn meestal een reactie op allergenen, zoals pollen, gras en parasieten. Dus als je huisdier het niet alleen warm heeft, maar ook erg veel jeuk, is het de moeite waard om je dierenarts te raadplegen! Als we jeuk willen verlichten, raden we YuMEGA Itchy aan, wat ook helpt om de huid en vacht van je huisdier gezond te houden.

6. Laat je huisdier nooit in de auto achter. Zelfs wanneer de ramen openstaan of in de schaduw, kan een auto zeer snel zeer heet worden. Stel je voor dat je in een hete oven zit – met een bontjas aan.

7. Herken de tekenen van oververhitting. Een beetje hijgen op een warme dag is normaal (het is hoe je huisdier overtollige warmte afgeeft). Als je echter zwaar hijgen, kwijlen, slaperigheid, braken of diarree opmerkt, moet je onmiddellijk een dierenarts raadplegen, omdat dit een medisch noodgeval kan zijn.

8. Gebruik zonneproducten. Alle huisdieren kunnen, net zoals wij, last hebben van zonnebrand wanneer ze lang aan de zon worden blootgesteld. Vooral witte huisdieren lopen het grootste risico om te verbranden. Gebruik huisdiervriendelijke zonnebrandcrème op kwetsbare gebieden zoals oren, neus en buik en hou ze uit de zon tijdens de heetste uren van de dag. Neem altijd een waterfles voor je hond mee als je buiten bent.

Dat zijn onze tips om je huisdieren koel en comfortabel te houden. En we duimen voor veel zonnebaden tijdens een heerlijke zomer, zonder oververhitting onder de halsband.