Your browser does not support JavaScript! Veiligheidstips om te zwemmen met je hond | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Sommige honden kunnen niet wachten om nat te worden. Als je harige vriend een zwemmer is, kan het heel leuk zijn om hem in het water te zien springen.

Maar door in contact te komen met meren en vijvers, kan uw hond ook worden blootgesteld aan bacteriën. Hoewel dit geen probleem hoeft te zijn, kan het volgen van deze tips infecties helpen voorkomen:

Voor de duik

  • Neem vers water en een kom mee zodat uw hond niet in de verleiding komt om verontreinigd water te drinken. Een opvouwbare kom kan gemakkelijk worden meegenomen.
  • Als uw hond gevoelig is voor oorinfecties, neem dan een oor reiniger mee.
  • Hou uw hond uit de buurt van meren en vijvers die blauwgroene algen kunnen bevatten. Deze kunnen giftig voor hen zijn en in sommige gevallen fataal.
  • Neem een kleine handdoek en wattenschijfjes mee om de oren van uw hond schoon te maken en hem af te drogen. Sommige antibacteriële doekjes voor huisdieren kunnen ook van pas komen.

Na de duik

  • Spoel, indien mogelijk, uw hond af met schoon water wanneer u thuiskomt.
  • Geef hem een goede poetsbeurten controleer op teken, snijwondjes of huidreacties.
  • Honden met slappe oren zijn meer vatbaar voor infecties, omdat warmte en vocht zich binnenin ophopen, waardoor het de ideale omgeving voor bacteriën is. Droog de oren grondig met een handdoek, nadat ze nat zijn geworden.
  • Gebruik een wattenschijfje om het binnenste g edeelte van de oorschelp schoon te maken, te beginnen bij de uitgang van het kanaal en daarna omhoog. Doe een beetje oor reiniger op het wattenschijfje, maar doorweek het niet. Als het oor schoon is, doet u 2-3 druppels oor reiniger in de gehoorgang. Masseer de basis van het oor om goed te laten inwerken.

Dat is het: enkele eenvoudige tips en een beetje gezond verstand.

Een woordje over hete auto's

Het is de moeite om een aantal basisprincipes over je hond koel te houden bij heet weer, in het achterhoofd te houden. Laten we beginnen met het achterlaten van honden in hete auto's. Dit moet je zeker weten:

Een geparkeerde auto warmt op als een oven. Op een dag van 24°C kan het interieur van de auto in 10 minuten 34°C bereiken.

Honden zweten niet door hun hele lichaam zoals wij, maar alleen door hun poten, en daarom moeten ze hijgen om zichzelf af te koelen. Om nog maar te zwijgen van die dikke harige jas!

Het raam enkele centimeters open laten staan ​​of in de schaduw parkeren maakt vrijwel geen verschil voor de temperatuur in de auto.

Honden kunnen binnen 15 minuten aan een zonnesteek overlijden en een zonnesteek kan in zeer korte tijd ernstige hersenbeschadiging veroorzaken.

Het komt erop neer dat we onze hond nooit in de auto moeten laten. Zelfs niet voor een paar minuten, en zelfs niet op een relatief koele dag.

Vergeet niet hun poten te beschermen

Als het buiten warm is, moeten we voor de poten van onze hond zorgen, zodat ze niet verbranden op oppervlakken die bijzonder heet worden in de zon. Hier zijn enkele dingen om te onthouden als de zon schijnt.

Als er zeer warme en zonnige dagen worden voorspeld, laat je je hond best 's ochtends en 's avonds laat uit, omdat het dan koeler is. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is voor je hond een pak aangenamer wandelen op tijden wanneer de stoep het minst warm is.

Als je je hond alleen uit kunt laten als het warm is, kies dan voor grasrijkere routes waar ze minder snel op de verzengende stoep lopen, die schade aan hun voetzolen kan veroorzaken. Een schaduwrijke plek opzoeken is ook aan te raden.

Als je weet dat je hond regelmatig zal worden blootgesteld aan zonnige klimaten, is het misschien de moeite waard om te investeren in een paar hondenschoenen, om ervoor te zorgen dat hun poten te allen tijde worden beschermd. Hou er rekening mee dat niet alle honden zich kunnen aanpassen aan het dragen ervan, en het kan een paar pogingen kosten voordat ze aan deze nieuwe accessoires gewend zijn!