Your browser does not support JavaScript! Ticks | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Teken

Introductie tot teken

Huisdieren lopen gewoonlijk teken op als ze worden uitgelaten of via andere huisdieren. Teken kennen wel drie tot vier nimfstadia voor ze volwassen worden en ze hebben bloed nodig (van uw huisdier of uzelf!) om zich te kunnen ontwikkelen van de ene fase naar de andere. Deze nimfen klimmen boven op planten/gras en wachten tot er een dier voorbijkomt waaraan ze zich kunnen hechten. Men vermoedt dat ze zich door veranderingen in de concentratie koolstofdioxide in de lucht bewust zijn van uw aanwezigheid! Veel producten voorkomen/behandelen zowel vlooien als teken tegelijk en kunnen ook wormpreventie omvatten afhankelijk van de classificatie van het gebruikte medicijn.

  • Topische behandelingen: Worden aangebracht als druppels op de huid tussen de schouderbladen van het huisdier. Ze beschermen uw huisdier gewoonlijk voor een periode van 4-6weken en zijn verkrijgbaar met of zonder recept, afhankelijk van het actieve ingrediënt. De meest voorkomende receptvrije merken zijn Frontline Combo en Advantix.
  • Halsbanden: Halsbanden geven stoffen af die uw huisdier beschermen door te voorkomen dat vlooien zich in zijn vacht nestelen. Ze zijn heel gebruiksvriendelijk en perfect voor bescherming. Sommige halsbanden beschermen uw huisdier tot wel 8 weken. De bestverkopende merken zijn Seresto en Scalibor.

Als u een teek op uw huisdier ziet, gebruik dan geen warmte, zout of uw nagels om deze te verwijderen! De kans is zeer groot dat het hoofd van de teek in de huid van uw huisdier blijft zitten, wat irritatie en mogelijk infectie kan veroorzaken.

U kunt het beste een tekenverwijderaar gebruiken, zoals de O’Tom-tekenverwijderaar. Vergeet niet om deze tegen de klok in te draaien om het hoofd en het lichaam te verwijderen, want teken graven zich met de klok mee in uw huisdier! Heel eenvoudig en snel in het gebruik. Wij raden aan om uw huisdier in de lentemaanden dagelijks te onderzoeken, vooral rond het gezicht/de snuit en de borst, omdat dit de meest voorkomende plekken zijn.

Als u niet zeker weet welk soort product het beste is voor uw huisdier, gelieve dit formulier te gebruiken om ons een email te sturen of door te bellen naar de klantenservice op 010 - 71 45 463. Als u een receptplichtig product zoekt, raadpleeg dan eerst uw dierenarts.