Your browser does not support JavaScript! 3 top tips voor een parasietenvrije lente | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Voor de eigenaren van huisdieren betekent warmer weer maar één ding: vlooienseizoen. Dus om er voor te zorgen dat je de parasieten een stapje voor blijft, volgen hier onze toptips voor vlooienpreventie.

1. Behandel uw huis

95% van de vlooien in uw huis bevindt zich in uw tapijt en meubilair, in plaats van op uw huisdier. Ja, dat verrast ons ook.

Huishoudelijke vloersprays, bedjes en kussens waar uw huisdier regelmatig slaapt op hoge temperaturen wassen en veel stofzuigen (sorry) zal ze op een afstand houden.

2. Behandel alle dieren in uw huishouden

Behandel al uw huisdieren met een middel of halsband, zelfs huiskatten en konijnen. Zorg ervoor dat u altijd het etiket zorgvuldig leest en gebruik alleen een parasietenbehandeling voor dieren die op het etiket staan ​​vermeld (de verkeerde dosis kan gevaarlijk zijn voor uw huisdier).

3. Hou dit vol

Gebruik het hele jaar door regelmatig vlooien- en parasietenpreventiebehandelingen. Dierenartsen raden aan om uw huisdier elke 4-6 weken te behandelen met de juiste bescherming.

Parasietenpreventie is een belangrijk onderdeel van het gezond en gelukkig houden van je huisdier. Hoewel het in het begin misschien lastig lijkt, is het bestrijden van vlooien en teken goed te doen als je weet hoe.