Your browser does not support JavaScript! Fleas | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Vlooien

Introductie tot vlooien

Katten en honden kunnen vlooien krijgen als ze worden uitgelaten of in de tuin, het hele jaar door, of u nu in de stad of op het platteland woont. Vergeet niet dat uw huis centraal wordt verwarmd, zodat vlooien het altijd warm hebben! Veel producten behandelen vlooien en teken in één keer en er zijn meerdere manieren om vlooien effectief te voorkomen:

  • Topische behandelingen: Worden aangebracht als druppels op de huid tussen de schouderbladen van het huisdier. Ze beschermen uw huisdier gewoonlijk voor een periode van 4-6weken en zijn verkrijgbaar met of zonder recept, afhankelijk van het actieve ingrediënt. De meest voorkomende receptvrije merken zijn Frontline Combo en Advantix.
  • Halsbanden: Halsbanden vormen een relatief nieuwe manier van preventie, maar ze zijn zeker even effectief als traditionele tabletten en topische behandelingen. Ze kunnen eenvoudig bij uw huisdier worden aangebracht en kunnen bescherming bieden voor een periode van maximaal 8 weken. De meest voorkomende is Seresto.
  • Orale preventie: U kunt vlooien intern voorkomen met bepaalde tabletten of suspensies die u over het eten kunt doen. Klanten vertrouwen op Program.

Als u al vlooien bij uw huisdier heeft waargenomen, moet u zowel uw huisdier als uw huis onmiddellijk behandelen. Vergeet niet dat meer dan 95% van de vlooien in huis in plaats van op uw huisdier leeft! Het is dan ook belangrijk dat u voor uw huisdier een product gebruikt dat volwassen vlooien doodt, naast een huisspray om de larven te doden voor ze verpoppen en de volwassenen die zich ontpoppen. Vergeet niet dat niets poppen kan doden; ze kunnen wel 10 jaar in uw huis overleven en u kunt enkel van ze afkomen door de larven ervoor of de volwassenen erna te doden.

Voor thuis hebben we diverse doeltreffende sprays , zoals Bob Martin en Acclaim.

Als u niet zeker weet welk soort product het beste is voor uw huisdier, gelieve dit formulier te gebruiken om ons een email te sturen of door te bellen naar de klantenservice op 010 - 71 45 463. Als u een receptplichtig product zoekt, raadpleeg dan eerst uw dierenarts.