Your browser does not support JavaScript! The Importance of Keeping Your Pet Hydrated | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Het is belangrijk om uw huisdier voldoende water te geven

Net als wij. moeten dieren ook voldoende drinken om fit en gezond te blijven. Hoeveel water is afhankelijk van hun grootte en wat voor soort voedsel dat ze eten.Bijvoorbeeld, een kat die alleen maar droge brokjes eet heeft meer water nodig dan een kat die natvoer eet. Natvoer bevat veel water. Over het algemeen moet uw huisdier 60ml water per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen krijgen. Het wordt wat overdreven als uw huisdier meer dan 100ml water per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen krijgt. Als dit wel het geval is moet u met uw huisdier naar de dierenarts gaan , om er zeker van te zijn dat dit niet komt doordat er een ziekte is.

Als uw huisdier niet de hoeveelheid water binnen krijgt als zou moeten dan, dan kan dat liggen aan de kwaliteit van het water. Vers water moet altijd beschikbaar zijn en moet elke dag ververst worden. Sommige eigenaren zien dat hun kat of hond liever iets anders drinkt dan vers water. In dit geval kunt u zorgen dat uw huisdier alleen maar bij het vers water kan komen in plaats van dat ze bijvoorbeeld uit plassen water gaan drinken. Een drink fonteintje kan hier enorm bij helpen ze vinden het fijn om van stromend water te drinken. Sommige katten die van een plasje water drinken in plaats van vers water kunnen dit doen doordat het een beetje zoutig is. Als ze dit doen kunt u ze water geven met zalm of andere vis olie (ongezouten). Dit kan ze er toe zetten om meer water te drinken.

Als u meer vragen heeft of u maakt zich zorgen over het vocht gehalte bij uw huisdier dan kunt het beste naar uw dierenarts gaan.

Hoeveel water moet mijn hond drinken?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren bijvoorbeeld: grootte, leeftijd, hoe actief de hond is, en in het bijzonder van belang in de zomer, hoe warm het is. Over het algemeen moet uw hond 30-50ml water per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen krijgen. Dit kan per hond verschillen, als uw hond natvoer krijgt hoeft de hond minder water te hebben. Drink fonteinen zijn goed om uw hond aantemoedigen om te gaan drinken. Onze grote selectie van drinkfonteinen is hier te vinden.

Hoeveel moet mijn kat drinken?

Veel kateigenaren maken zich zorgen omdat het lijkt alsof hun kat niet genoeg drinkt. Katten zijn erg kieskeurig als het op water aankomt en wij als eigenaren zien waarschijnlijk niet vaak wanneer ze aan het drinken zijn. Net zoals bij honden hangt de hoeveelheid water af van de leeftijd, gewicht, activiteit en temperatuur. Deze factoren dient u te onthouden. Over het algemeen moet uw huisdier 60ml water per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen krijgen. Net zoals ons houden katten van fris en schoon water. Idealiter moet u het water 2x per dag verversen voor uw kat. Vind onze selectie van drinkwater fonteinen hier.

Draagt het geven van natvoer bij aan het vochtgehalte van mijn huisdier?

U zult vast wel gemerkt hebben dat het een dagelijkse bezigheid is om uw huisdier te laten drinken. Dit is waar natvoer een grote rol kan spelen. Het hoge gehalte aan water maakt het een optie voor huisdieren die extra hulp nodig hebben bij het op pijl houden van het vocht gehalte. Natvoer is ook een goede optie als het gaat om het voeden van oudere huisdieren, dit omdat ze makkelijker te consumeren zijn. Bekijk onze best verkopende natvoer hier.

Hoe zorg ik ervoor dat mn huisdier genoeg drinkt in de zomer?

In grote delen van het land is het erg warm geweest de laatste tijd. Het is jouw taak, de gevaren op te sporen en uw huisdier te beschermen. Ravotten in de frisse lucht is een prachtige manier om te bewegen, maar houdt er rekening mee dat uitputting gevaarlijk kan zijn, vooral bij dieren met een lange en dikke vacht. U gaat toch ook niet met een winterjas in de zon lopen toch? Maar het belangrijkste is dat uw huisdier altijd toegang heeft tot vers en schoon water. Dus neem altijd water mee als u er op uit gaat met uw hond. We hebben een grote selectie reisflessen en drink kommen. Bekijk deze producten hier.