Your browser does not support JavaScript! De voordelen van uw hond uitlaten | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

In januari is het 'Laat Je Hond Uit Maand', dus we voelden ons geïnspireerd om te praten over de kracht van deze geweldige activiteit.

De waarheid is dat het elke maand 'Laat Je Hond Uit Maand' is als je een hond hebt, maar we herinneren onszelf graag aan die zalige wandelingen. Dus kleed je warm aan, pak de riem van je hond en maak een heerlijke wandeling met ons. 

Waarom is wandelen met je hond zo belangrijk?

Frisse buitenlucht is een instant humeurverbeteraar. Gecombineerd met stevig wandelen is het de perfecte oefening om ons fit en gezond te houden. Wandelen heeft, meer specifiek, de volgende voordelen: het helpt calorieën te verbranden, het versterkt onze spieren (inclusief ons hart), het verlaagt onze bloeddruk en het vermindert stress.

Een hond die te weinig lichaamsbeweging krijgt, kan zich snel vervelen en gefrustreerd raken, wat leidt tot gedragsproblemen. Om nog maar te zwijgen over de gezondheidsproblemen die te weinig lichaamsbeweging kunnen veroorzaken: van obesitas tot osteoartritis tot diabetes.

Wandelen is ook goed voor geest en ziel! Honden zijn van nature erg nieuwsgierig, dus het is stimulerend om via geuren, visuele prikkels en texturen hun omgeving te kunnen verkennen. Het sociale aspect van buiten zijn, is ook een voordeel, omdat pups de kans krijgen om in contact te komen met soortgenoten en tevens een band opbouwen met hun eigenaar. Is het u opgevallen hoe tevreden en ontspannen u zich allebei voelt na een stevige wandeling?

Tips voor het uitlaten van honden

  • We raden aan om uw hond minstens twee keer per dag uit te laten, gedurende minimaal 15 minuten per wandeling. Maar elke hond is anders, dus probeer je wandeling aan te passen aan hun voorkeuren, leeftijd en niveau. Sommige rassen, zoals Duitse herders of Springer Spaniels, hebben een massa energie en kunnen langere en krachtigere wandelingen nodig hebben. Door uw hond voor en na het wandelen te observeren, kunt u bepalen wat goed voor ze is.

  • Houd uw hond altijd aan de leiband, tenzij anders vermeld. Flexi-leads geven je pup de vrijheid om rond te dwalen en toch de controle te houden.

  • Houd tijdens het lopen toezicht op uw hond bij kinderen en andere huisdieren. Uw hond is misschien vriendelijk tegen collega-honden, maar andere honden zijn misschien niet zo enthousiast! Dus vermijd het best de confrontatie.

  • Vergeet niet de poep van uw hond op te ruimen met een biologisch afbreekbaar poepzakje. Niet alleen is hondenpoep onplezierig voor iedereen, maar het kan ook parasieten en ziektes overbrengen naar huisdieren en mensen.

  • Voeg een ID-plaatje toe aan de halsband van uw hond, zodat hij kan worden geïdentificeerd voor het geval hij verdwaalt.

  • Neem wat vers water mee voor u en uw hond en vermijd wandelen in extreme hitte.

  • Neem snoepjes en speelgoed mee (zoals een bal of trekspeeltje) om het wandelen opwindender te maken.

  • Als u een fanatieke jogger bent, verken dan uw omgeving voor nieuwe routes tijdens het wandelen of joggen met uw hond.

  • Stop en ruik aan de rozen. Ja, letterlijk, maar we bedoelen ook het waarderen van het gezelschap van uw pup en, net als zij, genieten van de eenvoudige geneugten zoals het buitenleven (... of het dichtstbijzijnde park!)

Wij vinden elke wandeling een avontuur. En het is altijd beter met een harige sidekick naast je!