Your browser does not support JavaScript! 5 manieren om je kat te helpen afvallen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Naar schatting heeft ongeveer 47 procent van de katten in Nederland overgewicht of obesitas - dus als je een dikke kat zitten hebt, ben je niet de enige. Maar geen paniek, met een schat aan hands-on ervaring, heeft onze eigen dierenarts 5 manieren opgelijst om je katachtige vriend van een paar kilo's af te helpen.

1. Voer je kat de juiste hoeveelheid voedsel

Het kan dan misschien handig zijn, maar het kattenvoer op het oog afmeten, kan resulteren in overvoeding en dat is uiteraard zeer nadelig als het gaat om gewichtsverlies! Verschillende soorten kattenvoer variëren in vorm en dichtheid, wat betekent dat een gok - hoe goed gegokt ook - nooit zo nauwkeurig is. Als je het gewicht van hun voeding afweegt op de keukenweegschaal, voorkom je dit probleem. Als je meer dan één katachtige vriend hebt, kunnen Microchip Cat Feeders helpen om te voorkomen dat je katten hun maaltijden delen. Onthoud: katten eten ook uit verveling! Het is misschien de moeite waard om te controleren of een vriendelijke buur je kat niet voedert wanneer ze het huis uit zijn. Een klein berichtje vastmaken aan hun halsband of ID plaatje, zou voldoende moeten zijn.

2. Pas hun kattendieet aan hun levensstijl

Het is belangrijk om huiskatten het juiste type kattenvoer te voeden - vooral als het gaat om gewichtsverlies. Is het een oudere kat? Of hebben ze nog steeds een kittendieet nodig? Zitten ze vaak buiten? Of zijn ze meer een huisgenoot? Zitten ze vol energie? Of zijn ze aan de luie kant? Zijn ze gecastreerd? De levensstijl van je kat kan een specifiek kattenvoedsel vergen, zoals droog voedsel, senior-eten, kitten-eten of iets anders. Let wel, het is belangrijk dat je met je dierenarts bespreekt wat de beste optie is voor je katachtige vriend, alvorens je hun dieet gaat veranderen. Neem een ​​kijkje in ons brede assortiment kattenvoedsel - inclusief Hill's Science Diet kattenvoer en Lily's Kitchen kattenvoer, om er maar een paar te noemen.

3. Verander je visie op snoepjes

Net als wij mensen, kunnen onze katachtige vrienden af ​​en toe vatbaar zijn voor snoepaanvallen - vooral de verveelde katten. Hoe graag ze ook snacken, wat gewichtsverlies betreft is het minderen van snoepjes een goede zet. Dat betekent overigens niet dat je hun traktaties volledig moet schrappen! Geniet maar met mate. De sleutel is om kattentraktaties te selecteren van een hoogwaardige kwaliteit. Onthoud, kwaliteit gaat boven kwantiteit!

4. Zorg ervoor dat ze genoeg beweging krijgen

Of je nu een buitenkat hebt, die een dagelijkse wandeling maakt of een binnenkat die van 's morgens tot 's avonds ligt te snoozen, regelmatig bewegen is van vitaal belang voor al onze katachtige vrienden. Een vaak gehoorde vraag van kattenouders is: "Hoe kan ik mijn binnen-katten doen vermageren?" Nou, kattenspeelgoed is een geweldige tool om je kat uit hun luie stoel te krijgen en te doen bewegen. Van interactief kattenspeelgoed, zoals laserpennen tot teaser speelgoed, zoals toverstaffen. Spelen met je kat - binnen of buiten - is een aanbevolen techniek voor gewichtsverlies bij katten. Bovendien is het een geweldige manier om wat quality time door te brengen met je spinnende vriend!

5. Bezoek je dierenarts!

Zoals met alle zorgen voor je huisdieren, kan je deze het beste bespreken met je dierenarts. Misschien heb je vragen, zoals "Hoe lang duurt het voordat een kat begint af te vallen?" Dit zijn vragen die alleen je dierenarts kan beantwoorden. Ze zullen in staat zijn om eventuele ziekten uit te sluiten die bijdragen aan het gewicht van jouw kat - zoals artritis, waardoor ze minder actief zijn - of eventuele tandheelkundige problemen die hen een kieskeurige eter kunnen maken. Je kan ook informeren naar gewichtsklinieken om een ​​nauwkeurig, actueel gewicht en een juiste beoordeling van hun lichaamsconditie te krijgen. Idealiter moet een kat minstens elke 6 maanden een gewichtcontrole hebben, omdat gewichtstoename (of verlies!) thuis mogelijk niet wordt opgemerkt. Het is moeilijk voor je kat om af te vallen als ze in de loop van een jaar veel verdikt zijn of als ze progressieve ziekten hebben ontwikkeld die slechts maanden later worden opgemerkt.