Your browser does not support JavaScript! Het Graaf-Probleem: waarom is mijn hond het graven? | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Dat onze harige vrienden soms vervelende gewoontes oppikken, hoort er nu eenmaal bij. Van overijverige kusjes tot echt elke andere hond willen begroeten op de dagelijkse wandelingen, maar graven is een activiteit die ze om verschillende redenen kunnen doen. Vandaag kijken we naar de mogelijke oorzaken die uw hond een voorliefde voor stofhappen kunnen geven.

Het zit in hun aard

De meest voor de hand liggende oorzaak kan zo simpel zijn als: uw hond is intuïtief geneigd om te graven. Door hun voorouderlijke link naar wolven, is het niet echt een verrassing dat ze enthousiast kunnen worden om hun poten vuil te maken. Dit is dus begrijpelijk en kan ​​tot op zekere hoogte een voldoende verklaring zijn. Het is alleen wanneer uw huisdier gevaarlijk diepe gaten graaft of regelmatig de bloembedden verpest, dat het moet worden aangepakt. Probeer goed bij te houden wanneer ze de neiging tot graven krijgen, zodat ze op het juiste moment een stevige waarschuwing krijgen en het correcte gedrag kunnen aanleren, als het gaat om het creëren van modderkunst. Het moet ook worden opgemerkt dat sommige honden in het verleden werden gefokt met gravende gedragskenmerken. Met name kleinere honden, zoals terriers en teckels, werden actief aangemoedigd om een prooi te zoeken. Nogmaals, een waakzaam oogje in het zeil houden en goed gedrag stimuleren vanaf de puppy-tijd, kan een grote hulp zijn om zulke kwesties aan te pakken.

Ik spaar voor later

Honden zijn slimme wezens en vandaar komt hun neiging om dingen voor later te bewaren, in het bijzonder schat-waardige bezittingen, zoals botten en speelgoed. Dit kan een volkomen normaal onderdeel zijn van hun "hond-zijn", maar het kan voor huisdierouders nuttig zijn om te weten wat uw hond precies verbergt. Als een hond voedsel voor later verstopt, kan het zijn dat ze te veel voer krijgen en moet hun dieet worden gecontroleerd. Wees er u wel bewust van dat dit niet altijd het geval is en het dus niet altijd een reden is om de hoeveelheid voer van uw huisdier te beperken. Vraag altijd advies aan uw dierenarts over de grootte van de porties en kijk op het label van hun belangrijkste voedingsproducts voor aanwijzingen over hoe vaak en hoeveel ze moeten eten.

Een vorm van verlichting

Constant en heimelijk graven, kunnen erop wijzen dat uw hond probeert om bepaalde emoties te verwerken, zoals eenzaamheid, stress of verveling. Het kan dus zijn dat uw huisdier lichamelijk of geestelijk niet genoeg gestimuleerd wordt en dus wat stoom afblaast door eens goed en energiek te graven. Een gemakkelijke manier om dit tegen te gaan, is om ervoor te zorgen dat ze goed zijn uitgerust met voldoende speelgoed en, indien mogelijk, de mogelijkheid hebben om te communiceren en te spelen met andere honden. Elk dier is uniek en heeft zo zijn eigen gedragingen en redenen, dus dit is niet het geval voor elke hond, maar het kan een goede factor zijn om te overwegen als u graven wil vermijden.

Uniek

Elke hond heeft zijn eigen persoonlijkheid en persoonlijke eigenaardigheden. Deze redenen kunnen opgaan voor een aantal pups, maar besef dat uw eigen harige vriend graven gewoon leuk vindt zonder meer. Elke verandering in hun routine, van voeding tot disciplinaire maatregelen, bespreekt u voor uw eigen gemoedsrust, best met een professional.