Your browser does not support JavaScript! Wormen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Wormen

Introductie tot wormen

Wormen zijn interne parasieten en meestal onzichtbaar voor onze ogen. We kunnen ze alleen zien als uw huisdier zijn grote boodschap doet in de tuin of tijdens een wandeling!

Er zijn drie verschillende soorten wormen, waaronder rondwormen (komen vooral voor bij puppy's en omvatten Toxocara canis), lintwormen (hebben vlooien nodig als paratenische gastheren om aan uw huisdier te worden overgedragen) en haakwormen (zoals de longworm Ancylostoma caninum, die acuut fataal kan zijn).

Symptomen van worminfecties zijn onder andere een gebrek aan eetlust, gewichtsverlies ondanks eten, een opgezette buik, rijst- of lintvormige stukjes in de ontlasting, braken en diarree.

Wormbehandelingen zijn verkrijgbaar als:

  • Orale behandelingen: Crèmes, tabletten of vloeistoffen die u over het eten kunt doen. Klanten vertrouwen op Milbemax en Drontal.
  • Topische behandelingen: Eenvoudig aan te brengen als druppels op de huid tussen de schouderbladen van uw huisdier.

Doorgaans moeten zowel katten als honden elke drie maanden worden ontwormd bij gebruik van tabletten en elke 4-6 weken bij gebruik van topische behandelingen.

Als u niet zeker weet welk soort product het beste is voor uw huisdier, gelieve dit formulier te gebruiken om ons een email te sturen of door te bellen naar de klantenservice op 010 - 71 45 463. Als u een receptplichtig product zoekt, raadpleeg dan eerst uw dierenarts.